تست کبد

تست کبد چرب در خانه

تست کبد چرب در خانه برای ارزیابی سلامت کبد و تشخیص بیماری‌های کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد و نیازمند آزمایشات تشخیصی است.سفید پوش با اعزام کادر درمان در کنار شماست تا از سلامت خود اطمینان پیدا کنید.

تمامی قیمت ها به صورت مشخص شده و شفاف ارائه شده است و شما می توانید برای تعیین قیمت نهایی نیز با کارشناسان تماس بگیرید.

injections

آزمایش ضروری کبد

نمونه گیری توسط کارشناس

350.000

تومان

injections

آزمایش کامل

نمونه گیری توسط کارشناس

1.200.000

تومان

injections

آزمایش ویژه

نمونه گیری توسط کارشناس

2.200.000

تومان

تشخیص بیماری کبد چرب و ارزیابی وضعیت کبد می‌تواند از طریق آزمایش و تست کبد چرب در خانه انجام شود. این روش یکی از روش‌های مطمئن‌تر برای بررسی وضعیت کبد است و می‌تواند به تعیین درمان‌های مناسب برای بیماران کمک کند.

با توجه به اهمیت کبد در عملکرد صحیح بدن و تأثیر آن بر سلامت فرد، بررسی وضعیت کبد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مسئله برای افرادی که به دلیل مصرف بیش از حد مواد غذایی مضر و چربی، به بیماری کبد چرب دچار شده‌اند، بسیار مهم است.

اگرچه بسیاری از افراد به دلیل وضعیت جسمانی، بیماری‌های دیگر یا مشغله‌های زیاد و غیره، قادر به مراجعه به مراکز درمانی نیستند، اما به این افراد توصیه می‌شود از خدمات تست کبد چرب در خانه و یا سایر خدمات آزمایش در منزل استفاده کنند. این خدمات با هزینه کم و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، امکان انجام آزمون‌های مرتبط را در خانه فراهم می‌کنند و برای پیگیری فرآیند درمان کمک می‌کنند.

 

بنابراین، به افرادی که با اختلالات عملکرد کبد روبرو هستند و یا به بیماری کبد چرب مبتلا شده‌اند، توصیه می‌شود زیر نظر پزشک خود، آزمون‌های مختلف مرتبط را انجام داده و درمان‌های لازم را انجام دهند تا بهبودی وضعیت کبد و به طور کلی بهبودی سلامت خود را تجربه کنند.

 

تست کبد چرب چیست؟

تست کبد چرب (یا آزمون آلانین آمینوترانسفراز) یک آزمایش خونی است که برای ارزیابی سلامت و عملکرد کبد استفاده می‌شود. در این آزمون، سطح آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در خون اندازه‌گیری می‌شود. ALT در سلول‌های کبد وجود دارد و وقتی کبد آسیب می‌بیند یا مشکلی در عملکرد آن رخ می‌دهد، سطح این آنزیم در خون افزایش می‌یابد.

آزمون کبد چرب به عنوان یک معیار مهم در تشخیص بیماری‌های کبدی، به ویژه بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) و بیماری کبد چرب الکلی (AFLD) استفاده می‌شود. این آزمون می‌تواند نشان دهنده وجود آسیب در سلول‌های کبد و درجه شدت آن آسیب باشد. علاوه بر این، آزمون کبد چرب می‌تواند در ارزیابی عملکرد کبد در بیماری‌های دیگر مانند هپاتیت و سیروز نیز مفید باشد.

برای انجام آزمون کبد چرب، نمونه خونی از بیمار دریافت می‌شود و در آزمایشگاه، سطح ALT در این نمونه بررسی می‌شود. نتیجه آزمون نشان می‌دهد که آیا سطح ALT در محدوده طبیعی است یا خیر، و در صورت افزایش، نشان می‌دهد که کبد دچار آسیب است.

تشخیص بیماری کبد چرب و تعیین نیاز به درمان دقیق توسط پزشک انجام می‌شود و آزمون کبد چرب تنها یکی از ابزارهای مورد استفاده در این روند تشخیصی است.

 

تست کبد در خانه

بیماری کبد چرب به معنای تجمع چربی در سلول‌های کبد است که منجر به عدم اجرای صحیح وظایف کبد می‌شود. این بیماری معمولاً در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد و نیاز به درمان سریع دارد. در غیر این صورت، ممکن است بیماری به شدت پیشرفت کند و در نهایت مشکلات نارسایی کبدی و حتی مرگ را به دنبال داشته باشد. از این رو، امکان انجام تست کبد چرب در خانه به شرایط مختلفی امکان می‌دهد و به فرد کمک می‌کند وضعیت بیماری خود را کنترل کند.

با انجام تست کبد چرب در خانه، از طریق بررسی آنزیم‌های کبد مانند ALT و AST، سطح آسیب و التهاب کبد ارزیابی می‌شود. این آزمون به صورت حرفه‌ای و تحت نظارت پزشکان و تکنسین‌های مجرب انجام می‌شود و نتایج آن به سرعت و به صورت محرمانه ارائه می‌شود.

خون شامل چه مواردی است ؟

تفسیر آزمایش کبد چرب

تفسیر آزمایش کبد چرب (ALT و AST) بستگی به نتایج ارائه شده و میزان سطح آنزیم‌ها در خون دارد. در ادامه توضیحاتی درباره تفسیر ممکن آزمایش کبد چرب را ارائه می‌دهم:

1. نرمال یا طبیعی: اگر سطح ALT و AST در محدوده نرمال یا طبیعی قرار داشته باشد، این نشانگری است که کبد شما بدون هیچگونه آسیبی عملکرد معمول خود را دارد.

2. افزایش طفیف بالا: اگر سطح ALT و AST در طیف بالا افزایش یافته باشد، این ممکن است نشانگر وجود آسیب در سلول‌های کبد باشد. این می‌تواند به علت عواملی مانند بیماری کبد چرب، التهاب کبد، نارسایی کبدی، استفاده از داروهای مضر، عفونت و غیره باشد. در این صورت، نیاز به بررسی های تکمیلی توسط پزشک برای تشخیص دقیق و درمان مناسب خواهید داشت.

3. افزایش طفیف متوسط: افزایش متوسط در سطح ALT و AST ممکن است نشانگر وجود آسیب ملایم تا متوسط در کبد باشد. در این صورت، نیاز به بررسی های دقیق تر و ارزیابی بیشتر توسط پزشک وجود دارد تا علت افزایش را تشخیص داده و نیاز به درمان مشخص کند.

در هر صورت، برای تفسیر دقیق تر نتایج آزمایش کبد چرب و بررسی وضعیت کبد، بهتر است با پزشک خود مشاوره کنید. پزشک شما می‌تواند با بررسی تاریخچه پزشکی، نتایج آزمایش و علائم شما، تشخیص دقیق تری را ارائه کند و برنامه درمان

آزمایش کبد چرب محدوده نرمال ALT (IU/L) محدوده نرمال AST (IU/L)
نوزادان تا 55 تا 75
کودکان تا 30 تا 50
بزرگسالان تا 45 تا 40
مهارت
91%
تعهد
92%

انواع تست کبد چرب در خانه و آزمایشگاه

تست کبد چرب در خانه یک مجموعه آزمایشات است که برای ارزیابی وضعیت کبد و تشخیص بیماری کبد چرب استفاده می‌شود. این آزمایشات به منظور اندازه‌گیری سطوح آنزیم‌ها و مارکرهای مرتبط با کبد در خون انجام می‌شود. در زیر، برخی از انواع تست کبد چرب را ذکر می‌کنم:

1. AST (Aspartate Aminotransferase): این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح آنزیم AST در خون استفاده می‌شود. سطح بالا AST نشان دهنده آسیب به سلول‌های کبد است.

2. ALT (Alanine Aminotransferase): این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح آنزیم ALT در خون استفاده می‌شود. افزایش سطح ALT نیز ممکن است نشانگر آسیب کبد باشد.

3. ALP (Alkaline Phosphatase): این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح آنزیم ALP در خون استفاده می‌شود. سطح بالا ALP ممکن است به نشانه بیماری‌های کبدی مانند چربی کبد یا آسیب صفراوی باشد.

4. GGT (Gamma-Glutamyl Transferase): این آزمایش برای اندازه‌گیری سطح آنزیم GGT در خون استفاده می‌شود. افزایش سطح GGT ممکن است نشان دهنده بیماری کبدی باشد.

5. آزمایش‌های تابع کبد: این آزمایشات شامل اندازه‌گیری متغیرهایی مانند بیلی‌روبین، آلبومین، INR (International Normalized Ratio) و آمونیاک می‌شوند که به ارزیابی عملکرد کبد و نحوه دفع مواد مضر از بدن کمک می‌کنند.

 

take blood test 1
PT/PTT/INRPT مخفف Prothrombin Time است که زمان لازم برای لخته شدن خون را نشان می‌دهد. PTT مخفف Partial Thromboplastin Time است که زمان لازم برای تشکیل لخته جزئی در خون را اندازه‌گیری می‌کند. INR مخفف International Normalized Ratio است که نسبت زمان لازم برای لخته شدن خون فرد به زمان لازم برای لخته شدن خون نمونه کنترل را نشان می‌دهد و برای پایش و کنترل داروهای ضد لخته‌ای مانند وارفارین استفاده می‌شود.نیاز به ناشتایی ندارد.
AST,ALT,ALP AST مخفف Aspartate Aminotransferase، ALT مخفف Alanine Aminotransferase و ALP مخفف Alkaline Phosphatase هستند. این سه آنزیم به ترتیب نشانگر عملکرد کبد را نشان می‌دهند. AST و ALT به عنوان آنزیم‌های داخل سلولی کبد در صورتی که کبد صحیح عمل نماید، سطح آن‌ها در خون کم است.نیاز به ناشتایی ندارد، اما برای ALP (الکالاین فسفاتاز) حداقل ۴ ساعت ناشتا باشد.
شرایط و قوانین(ضروری)