آزمایش ریزش مو در منزل
تشخیص زود هنگام ریزش مو با آزمایش ریزش مو در منزل می تواند در زمان مناسب از بسیاری مشکلات دائمی ریزش مو جلوگیری کند.این آزمایشات کمک می کند تا دلیل ریزش مو خود را پیدا کنید.
تمامی قیمت ها به صورت مشخص شده و شفاف ارائه شده است و شما می توانید برای تعیین قیمت نهایی نیز با کارشناسان تماس بگیرید.
آزمایش ریزش مو
نمونه گیری توسط کارشناس
350.000
تومان
- قابلیت استفاده از بیمه پایه و تکمیلی
- شمارش کامل گلوبول های خون
- زمان آماده شدن جواب:4-5 روز
- Vit D3, Fe, Ferritin, TIBC, Zn, Vit B12, Free T4, TSH
ریزش مو میتواند در هر سنی رخ دهد. اگرچه ریزش مو معمولاً به عنوان یک مشکل مرتبط با سن بزرگسالی در نظر گرفته میشود، اما میتواند در هر سنی رخ دهد.آزمایش ریزش مو در منزل یکی از راه های تشخیصی برای این کار است.
در واقع، برخی از عوامل مانند عوامل ژنتیکی، تغذیه نامناسب، عوامل محیطی، تغییرات هورمونی، بیماریهای مزمن، استرس و عوامل دیگر میتوانند ریزش مو را در هر سنی تسریع یا تحریک کنند. علاوه بر این، برخی از بیماریها و شرایط پزشکی مانند کمبود ویتامین، هیپوتیروئیدیسم (کاهش فعالیت غده تیروئید)، فاکتورهای ایمنی و عفونی، تغییرات هورمونی در دوران بارداری و پس از آن نیز میتوانند به ریزش مو منجر شوند.
اگر تعداد موهایی که در طول روز ریزش مییابد، بیش از دویست عدد باشد، میتوان نتیجه گرفت که فرد در معرض ریزش مو قرار دارد. باید به خاطر داشت که عوامل متعددی مانند استرس، کمبود ویتامین D و رژیم غذایی ناسالم میتوانند بر ریزش مو تأثیرگذار باشند. با این حال، در اکثر موارد و با تشخیص زودهنگام ریزش مو، میتوان جلوی آن را گرفت. برای تشخیص زودهنگام ریزش مو، یکی از بهترین راه ها انجام آزمایش در منزل است. اگر تمایل دارید علل، درمان و انواع آزمایشات ریزش مو را بیشتر بشناسید، با سفید پوش همراه باشید.
ریزش مو چیست؟
ریزش مو به معنای از دست دادن موها از پوست سر و فرو ریختن آنها است. معمولاً ریزش مو میتواند یک فرآیند طبیعی باشد و بهصورت روزانه برخی از موها را از دست میدهیم. اما وقتی که ریزش مو بیش از حد معمول شود و تعداد موهایی که روزانه از پوست سر ریخته میشود افزایش یابد، ممکن است به عنوان یک مشکل محسوب شود.
ریزش مو میتواند دارای علل مختلفی باشد، از جمله عوامل ژنتیکی، تغذیه نامناسب، عوامل محیطی، تغییرات هورمونی، بیماریهای مزمن، استرس، عفونتها و عوامل دیگر. این موارد میتوانند به کاهش رشد موها، ضعف مو، ناپایداری سیکل رشد مو، تغییر در ساختار موها و در نهایت ریزش مو منجر شوند.
در صورتی که شما یا کسی دیگری با ریزش مو نگران هستید، منصوح است تا به یک پزشک متخصص مو و پوست مراجعه کنید تا علل محتمل را بررسی کنند و در صورت لزوم برنامه درمانی مناسب را تعیین کنند.
انواع ریزش مو
ریزش مو را میتوان به چندین نوع تقسیم کرد، که در زیر به برخی از اصلیترین انواع ریزش مو اشاره میکنم:
1. ریزش موی طبیعی (Telogen Effluvium): این نوع ریزش مو معمولاً به علت تغییرات طبیعی در چرخه رشد مو اتفاق میافتد. به طور معمول، بین 5 تا 15 درصد از موها در مرحله آناژن (رشد) قرار دارند و بقیه در مرحله تلوژن (خروج). در صورتی که این تعادل بین مراحل رشد مو به هر دلیلی مختل شود، ممکن است ریزش موی طبیعی رخ دهد. این ممکن است به دنبال عواملی مانند استرس شدید، بارداری، تغییرات هورمونی، عمل جراحی، بیماری یا مصرف برخی داروها باشد.
2. آلوپسی آرئاتا (Alopecia Areata): در این نوع ریزش مو، سیستم ایمنی بدن به طور غیرعادی به موها حمله میکند، که منجر به ریزش موهای گروهی یا پوستههای بدون مو (پتچ) میشود. علت دقیق این بیماری هنوز مشخص نیست، اما عوامل ژنتیکی و اختلالات ایمنی ممکن است نقشی در آن داشته باشند.
3. آلوپسی آندروژنتیک (Androgenetic Alopecia): همچنین با نام ریزش موی وراثتی یا ریزش موی مردانه شناخته میشود. این نوع ریزش مو معمولاً در اثر تعامل بین عوامل ژنتیکی و هورمونهای جنسی مردانه (آندروژن) رخ میدهد.
تفسیر آزمایش ریزش مو
تفسیر آزمایش ریزش مو بستگی به نوع آزمایش و نتایج حاصله دارد. در برخی آزمایشهای ریزش مو، میزان موهایی که روزانه ریزش میکنند، شمارش میشود و در بقیه آزمایشها، نمونههای مویی که از پوست سر جمعآوری میشوند، تحلیل میشوند. به هر حال، پزشک شما بهترین شخص است که میتواند نتایج آزمایش را تفسیر کند و به شما توضیح دهد.
اگر آزمایش ریزش مو نشان دهنده ریزش موی بیش از حد معمول است، ممکن است نتیجه یا تفسیر متفاوتی داشته باشد و به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. این عوامل میتوانند شامل نقص تغذیه، کمبود ویتامینها و مواد مغذی، بیماریهای پوست و عوامل هورمونی و ژنتیکی باشند.
به همین دلیل، برای درک کامل و دقیقتر نتایج آزمایش ریزش مو و تفسیر آن، توصیه میشود که با یک پزشک متخصص مو و پوست مشورت کنید.
آزمایش های ریزش مو
برای تشخیص علت ریزش مو، انجام آزمایشهای مختلفی از جمله آزمایش ریزش موی هورمونی، آزمایش تیروئید، آزمایش سنجش آهن و فریتین، آزمایش CBC (شمارش کامل خون) و آزمایش VDL (تجزیه و تحلیل ویتامین و مواد معدنی) میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. در ادامه به توضیح هر یک از این آزمایشها میپردازم:
1. آزمایش ریزش موی هورمونی: این آزمایش با بررسی سطوح هورمونهای مختلف در بدن، به ویژه هورمونهایی که ممکن است در ریزش مو تأثیرگذار باشند مانند هورمونهای تستوسترون و استروژن، انجام میشود.
2. آزمایش تیروئید: این آزمایش برای بررسی سطوح هورمونهای تیروئیدی از جمله TSH (هورمون محرک تیروئید)، T3 (تریایودوتیرونین) و T4 (تیروکسین) استفاده میشود. نقص در فعالیت تیروئید میتواند به ریزش مو منجر شود.
3. آزمایش سنجش آهن و فریتین: این آزمایش برای ارزیابی سطح آهن و فریتین (ذخیره آهن) در بدن انجام میشود. کمبود آهن میتواند به ریزش مو و ضعف موجب شود.
4. آزمایش CBC (شمارش کامل خون): این آزمایش شامل بررسی عناصر مختلف خون مانند سلولهای قرمز، سفید، و پلاکتها است.
تازه میکنند.
5. آزمایش VDL (تجزیه و تحلیل ویتامین و مواد معدنی): این آزمایش برای بررسی سطح ویتامینها و مواد معدنی مختلف در بدن انجام میشود. کمبود و یا نقص این عناصر میتواند عواملی باشند که به ریزش مو منجر شوند.
آزمایشهای فوق تنها برخی از آزمایشات مربوط به تشخیص علت ریزش مو هستند و هنوز سایر آزمایشات و تستها نیز وجود دارند. برای دقیقترین تشخیص و تفسیر نتایج، مهم است که به اطلاعات پزشک خود اعتماد کنید و با وی در مورد آزمایشهایی که برای شما توصیه شده است، صحبت کنید.
Ferritin | Ferritin یک پروتئین ذخیرهکننده آهن است که در سلولهای آهندار مانند کبد و طحال وجود دارد. اندازهگیری سطح Ferritin در خون، نشان دهنده میزان ذخیره آهن در بدن است. این آزمایش برای تشخیص کمبود آهن و اختلالات مرتبط با آهن در بدن استفاده میشود. سطح بالای Ferritin نشانگر وجود ذخیره آهن اضافی و سطح پایین آن ممکن است به کمبود آهن اشاره کند. | ترجیحا ناشتا باشد. بهتر است نمونه گیری در صبح انجام شود. |
CBC | CBC مخفف Complete Blood Count است و به معنای “شمارش کامل سلولهای خون” میباشد. آزمایش CBC یکی از متداولترین آزمایشات خون است که با استفاده از نمونه خون بررسی میکند که در آن تعداد و ویژگیهای مختلف سلولهای خونی مانند سلولهای قرمز (ردها)، سلولهای سفید (لکوسیتها) و پلاکتها اندازهگیری میشود. | نیاز به ناشتا بودن ندارد. |
Ferritin | Ferritin یک پروتئین ذخیرهکننده آهن است که در سلولهای آهندار مانند کبد و طحال وجود دارد. اندازهگیری سطح Ferritin در خون، نشان دهنده میزان ذخیره آهن در بدن است. این آزمایش برای تشخیص کمبود آهن و اختلالات مرتبط با آهن در بدن استفاده میشود. سطح بالای Ferritin نشانگر وجود ذخیره آهن اضافی و سطح پایین آن ممکن است به کمبود آهن اشاره کند. | ترجیحا ناشتا باشد. بهتر است نمونه گیری در صبح انجام شود. |