درد پاشنه می تواند باعث ناراحتی شدید هنگام راه رفتن و گاهی اوقات در حالت استراحت شود. اغلب به طور ناگهانی و بدون آسیب ظاهری یا آسیب مکانیکی رخ می دهد. معمولاً بدون درمان از بین میرود، اما گاهی اوقات میتواند مدت زیادی طول بکشد و مزمن شود.در این مواقع به فکر درمان زخم و درد در منزل می افتیم.
پاشنه یک کوسن چربی خالی در اطراف استخوان کلکنوس است که با وجود وزن بدن و فشار حرکت ، شکل خود را حفظ می کند. این کار برای محافظت از ساختارهای پا ، از جمله کالکنوس ، عضلات و رباط ها انجام می شود. درد پاشنه یک شکایت بسیار شایع از پاها است.برای درک بهتر با سفید پوش همراه باشید.
علل درد پاشنه پا
علل شایع درد پاشنه شامل عفونت، مشکل خودایمنی، تروما یا اختلال عصبی است. برخی از شرایط رایج که باعث درد پاشنه پا می شوند .این اختلالات گاها نیازمند خدمات پرستاری در منزل می باشد.
برخی از دلایل بسیاری از درد پاشنه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سبک پیاده روی غیر طبیعی (راه رفتن) مانند چرخیدن پاها به سمت داخل
چاقی
کفش های بد
ایستاده ، دویدن یا پریدن روی سطوح سخت
آسیب دیدگی به پاشنه به عنوان شکستگی استرس
بورسیت (التهاب بورسا – بورس ها کیسه های کوچکی هستند که حاوی مایع برای روغن کاری قطعات متحرک مانند مفاصل و عضلات هستند)
نوروما (بزرگ شدن عصب)
برخی از اختلالات ، از جمله دیابت و آرتروز.
فاشیای کف پا
فاشیای کف پا یکی از علل شایع درد زیر پاشنه پا است. این نوع یک التهاب رباط (فاشیای پلانتار) است که از استخوان پاشنه تا انگشتان پا گسترش می یابد. قوس پا را نگه می دارد و به عنوان ضربه گیر عمل می کند. وقتی فاسیای کف پا بیش از حد کشیده شود، الیاف آن ملتهب می شوند. این معمولاً در نقطه برخورد به سمت پاشنه رخ می دهد، اما گاهی اوقات وسط پا را تحت تأثیر قرار می دهد. درد پس از استراحت طولانی به طور قابل توجهی بدتر می شود.
عوامل متعددی خطر ابتلا به فاشیای کف پا را افزایش می دهد. اینها هستند،
سن: اغلب افراد بین 40 تا 60 سال را مبتلا می کند، اما در سال های اخیر به دلیل کفش های نامناسب و ناراحت کننده در سنین پایین نیز بروز می کند.
چاقی: افرادی که اضافه وزن دارند، به دلیل استرس بیشتر روی پا، بیشتر در معرض ابتلا به فاسیای کف پا هستند.
شغل: افرادی که مشاغلی دارند که مستلزم ایستادن طولانی مدت هستند، مانند معلمان، کارگران ساختمانی و دیگران، بیشتر مستعد ابتلا به فاسیای کف پا هستند.
ناهنجاریهای کف پا: قوس بالا یا صافی کف پا به دلیل الگوی راه رفتن نامنظم، فشار غیرطبیعی بر روی فاسیا ایجاد میکند.
فعالیت هایی با بار شدید روی پاها: برخی ورزش ها مانند دویدن در مسافت های طولانی، رقصیدن به شروع زودهنگام فاشیای کف پا کمک می کنند.
علائم فاسیای کف پا شامل درد در قسمت پایین پاشنه یا قوس کف پا است. تورم نیز ممکن است مشاهده شود.
درد پاشنه در فاشیای کف پا در صبح، بعد از بیدار شدن یا بعد از نشستن طولانی مدت بدتر می شود. با حرکت، با شل شدن فاسیا، ضعیف شدن رخ می دهد. برای برخی افراد، ایستادن طولانی مدت می تواند باعث درد پاشنه پا شود.
فشارهای مکرر و ضربه های خفیف اما مکرر پاشنه پا، افتادن یا چرخش ناگهانی پا از علل احتمالی درد پاشنه هستند.
بورسیت
التهابی که پشت پاشنه، جایی که بورس در آن قرار دارد – یک کیسه فیبری پر از مایع است. این می تواند ناشی از بارگذاری نامناسب یا سنگین پاشنه ها یا فشار طولانی مدت کفش باشد. درد در پشت پاشنه پا احساس می شود و در هوای سرد و پس از پوشیدن کفش های خیلی تنگ در پشت یا کفش های پاشنه بلند تشدید می شود. تورم تاندون آشیل نیز گاهی قابل مشاهده است. در این حالت درد پاشنه پا به تدریج با پیشرفت روز افزایش می یابد.
سنبله پاشنه
این یک رسوب کلسیم در استخوان پاشنه، در قسمت زیرین پاشنه پا است. می تواند بدون درد باشد، اما گاهی اوقات باعث درد در پاشنه پا می شود. خار پاشنه اغلب با فاسیای کف پا همراه است. این یک فرآیند طولانی مدت است و معمولاً در نتیجه فشار مکرر بر روی عضلات و رباط ها یا پارگی در غشای پوشاننده استخوان پاشنه رخ می دهد.
سندرم تونل تارسال
این یک نوع نوروپاتی فشاری است که می تواند در مچ پا یا پا زمانی که یک عصب بزرگ گیر کرده یا گیر می کند رخ دهد.
شکستگی استرس
این شکستگی ناشی از استرس مکرر، ورزش شدید، ورزش یا کار سخت است. ورزشکاران به ویژه مستعد ابتلا به این نوع شکستگی در استخوان های متاتارس پا هستند. آنها همچنین در پوکی استخوان یافت می شوند.
تاندونوز آشیل
همچنین به عنوان تاندونوپاتی دژنراتیو، تاندونیت، تاندونوز و تاندیوپاتی شناخته می شود. این یک بیماری مزمن است که با تخریب پیشرونده تاندون آشیل همراه است.
گاهی اوقات تاندون آشیل به دلیل پارگی های متعدد، ریز و میکروسکوپی در تاندون که نمی تواند به درستی ترمیم شود، به درستی عمل نمی کند. در نتیجه این میکروترومای مکرر، تاندون ضخیم، ضعیف و دردناک می شود.
نوروپاتی محیطی
نوروپاتی محیطی شامل آسیب عصبی است و می تواند باعث درد و بی حسی در دست ها و پاها شود. این می تواند در اثر آسیب های تروماتیک، عفونت ها، اختلالات متابولیک و قرار گرفتن در معرض سموم ایجاد شود. دیابت یکی از علل شایع نوروپاتی است.
برخی علل دیگر مانند نقرس، آرتریت روماتوئید و وضعیت نامناسب هنگام راه رفتن یا آهسته دویدن نیز می توانند باعث درد پاشنه پا شوند.
درمان های خانگی برای درد پاشنه پا
مراقبت در منزل می تواند به درد خفیف پاشنه پا کمک کند که با آسیب جدی یا آسیب بافت همراه نباشد. در این مواقع معمولا تزریق سرم در منزل و استقاده از مکمل های ویتامین نیز می تواند کمک کند. این شامل:
کفش های راحت
یخ
استراحت
روغن اسطخدوس
بر اساس یک مطالعه در سال 2015، اسانس اسطوخودوس دارای خواص ضد التهابی است و آن را برای تسکین درد پاشنه پا مرتبط با التهاب مناسب می کند.
برای این کار، یک یا دو قطره را به روغن حامل دیگری (روغن زیتون یا نارگیل) اضافه کنید و کل پا را با آن ماساژ دهید.
راه دیگر استفاده از روغن اسطوخودوس برای درد پاشنه (و پا) اضافه کردن چند قطره به حمام گرم پا است.
روغن بزرک
روغن بذر کتان منبع غنی اسید آلفا لینولنیک است که نوعی اسید چرب امگا 3 است که به دلیل خواص ضدالتهابی اش شناخته شده است.
برای استفاده از روغن بذر کتان برای درد پاشنه پا، مقدار کمی روغن بذر کتان را در آب گرم بریزید و پارچه نرمی را در آن فرو کنید. حوله را دور پاشنه بپیچید و روی آن را با یک پد حرارتی (یا نایلون اگر ندارید) بپوشانید. بگذارید حداقل یک ساعت بماند و در این مدت از حرکت خودداری کنید. این به تسکین درد کمک می کند.
زردچوبه
کورکومین یک ترکیب فعال در زردچوبه است که دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده درد است. این همان چیزی است که آن را به یک درمان خانگی مناسب برای درد پاشنه پا تبدیل می کند.
1 قاشق چایخوری پودر زردچوبه را به 250 میلی لیتر شیر اضافه کنید. به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و عسل را به دلخواه اضافه کنید. این تونیک را ۲ یا ۳ بار در روز برای تسکین درد پاشنه پا بنوشید.
نمک اپسوم
نمک اپسوم در واقع سولفات منیزیم است و منیزیم برای تشکیل استخوان و جذب کلسیم ضروری است. مشخص شده است که اکثر منیزیم در بدن در استخوان ها یافت می شود و این دستور العمل را برای موارد درد پاشنه همراه با خار پاشنه یا سایر اختلالات استخوانی مناسب می کند. 3 قاشق غذاخوری نمک اپسوم را در یک وان آب گرم بریزید و پاهای خود را به مدت 15 تا 20 دقیقه در آن قرار دهید. این کار را 2 یا 3 بار در هفته انجام دهید تا درد کاهش یابد.
گزینه دیگر این است که خمیری از نمک اپسوم و کمی آب درست کنید و پاشنه پا را با خمیر حاصل ماساژ دهید. پس از روش انتخابی، استفاده از کرم پاشنه پا را فراموش نکنید تا از خشک شدن و ترک بیش از حد جلوگیری شود.
دوش کنتراست
ماساژ توپ
ویتامین ها و مواد معدنی
کلسیم – مقدار کافی کلسیم می تواند به کاهش سنبله های استخوان پاشنه کمک کند. برخی از غذاهای غنی از کلسیم عبارتند از: شیر ، پنیر ، پنیر کلبه ، بادام ، کلم ، کنجد.
منیزیم – منیزیم برای جذب کلسیم از خون مهم است. برخی از غذاهای غنی از منیزیم عدس ، دانه کدو تنبل ، آووکادو ، ارزن هستند.
ویتامین D – امروزه کمبود ویتامین D در نتیجه قرار گرفتن در معرض کمتر در معرض نور خورشید و یک سبک زندگی بی تحرک وجود دارد. ویتامین D را می توان هر روز در رژیم غذایی خود با برخی از غذاهای مانند شیر سویا ، زرده تخم مرغ ، پنیر ، قارچ ، ماهی تن در رژیم غذایی خود قرار داد.
بیوفلاونوئیدها – که گاهی اوقات ویتامین P نامیده می شود و یک نوع آنتی اکسیدان است. منبع طبیعی بیوفلاونوئیدها عبارتند از: میوه مرکبات مانند پرتقال ، لیمو و هلو. میوه ها – میوه هایی مانند توت فرنگی ، زغال اخته ؛ انبه ، پاپایا ؛ سیر.
روغن ماهی – مناسب برای درمان درد پاشنه ناشی از آرتروز یا سنبله استخوان. روغن ماهی سرشار از اسید Eicosapentaenoic (EPA) و اسیدهای چرب اشباع نشده امگا 3 است که به کاهش درد و سفتی عضلات کمک می کند. مصرف 3 گرم روغن ماهی حاوی حداقل 30 درصد EPA/DHA دو بار در روز می تواند بسیار مفید باشد.
قبل از شروع هرگونه مکمل ، این موضوع را با پزشک در میان بگذارید!
رژیم غذایی ضد التهابی – به تسکین التهاب یا سایر دلایل درد پاشنه کمک می کند. غذاهای ضد التهابی مناسب سیر ، زردچوبه ، چغندر ، گوجه فرنگی ، اسفناج هستند.
از درد در پاشنه جلوگیری کنید
برای کاهش خطر عود درد پاشنه باید:
وقتی روی یک سطح سخت قرار دارید کفش بپوشید و پابرهنه راه نروید.
برای کاهش استرس روی پاشنه های خود ، وزن بدن سالم حفظ کنید.
کفش هایی با پاشنه های ساخته شده از مواد انتخاب کنید که می تواند مقداری ولتاژ را جذب کند یا از لنت های پاشنه اضافی استفاده کند.
اطمینان حاصل کنید که کفش ها اندازه مناسب هستند و پاشنه یا کف پوشاننده ندارند.
از کفش هایی که باعث درد می شوند خودداری کنید.
اگر مستعد ابتلا به درد پاشنه هستید ، به جای ایستادن مستقیم به پاهای خود تلاش کنید.
قبل از تمرین به درستی گرم کنید.