درمان سریع ورم پا در خانه

درمان ورم پا

ورم پا می تواند نشانه بیماری های مختلفی باشد اما شما می توانید با انجام دادن یکسری موارد، ورم پا را در خانه درمان کرده یا به کاهش ادم آن کمک کنید.این موارد می تواند شامل تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی باشد یا تغییرات در حجم آب بدن باشد.ورم پا در خود پا و یا در مچ پا که معمولا بدون درد هم هستند می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ابتدا لازم است علت آن را پیدا کنیم.

درمان ورم پا

ورم یا ادم (edema) چیست ؟

اصطلاح “ورم” یا “ادم” به معنای تورم و تراکم بافت نرم و اغلب آبکی در ناحیه‌ای از بدن است. ورم یک واکنش طبیعی بدن به آسیب یا التهاب است و ممکن است به دلیل متنوعی از علل ایجاد شود، از جمله زخم‌ها، التهابات، عفونت‌ها، عمل جراحی، آسیب فیزیکی و یا اختلالات متابولیکی .

ورم معمولاً به همراه علائم دیگری نظیر درد، گرما، قرمزی و تورم در ناحیه مبتلا همراه است. این واکنش نشان از فعال شدن سیستم ایمنی بدن و تلاش برای بهبود آسیب است. با این حال، ورم ممکن است موقت یا دائمی باشد و در برخی موارد مشکلاتی مانند درد و محدودیت حرکت را به همراه داشته باشد.

در صورتی که ورم شدید، مزمن یا نگران‌کننده باشد، توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید تا علت آن تشخیص داده شود و درمان مناسب انجام شود. یکی از راه های تشخیص علت ورم پا می تواند انجام آزمایش در منزل باشد.گاها ورم خود به خود کاهش می یابد اما برای درمان سریعتر آن می تواند از درمان های سریع خانگی برای ورم پا کمک گرفت .

علت ورم پا چیست ؟

ورم پا می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد و بهتر است قبل از درمان علت آن را تشخیص دهید.یکی از دلایل ورم پا در سنین بالا و افراد دارای نارسایی قلبی، عدم برگشت مناسب خون است و یا در افرادی که زمان زیادی روی پای خود هستند، می تواند عدم توان برگشت خون در پاها باشد.همانگونه که اشاره شد هنگامی که خون در بافت جمع می شود و نمی تواند برگردد، حجم خون در آن ناحیه افزایش پیدا می کند و این افزایش حجم خود باعث می شود تا مقدار مایع بیشتری به سمت بیرون رگ ها انتشار یابد و این افزایش مایع در خارج سلول باعث ایجاد ادم شود.

در زیر به علت های اصلی ایجاد ورم پا اشاره می شود :

ورم پا به علت ادم

ورم پا ناشی از ادم ممکن است به دلیل انسداد و یا عدم عملکرد صحیح سیستم لنفاوی در پاها رخ دهد. سیستم لنفاوی مسئول تخلیه مایعات و سواد را در بدن می‌باشد. وقتی که این سیستم به درستی کار نکند، مایعات و مواد زاید در بافت‌ها جمع می‌شوند و باعث ورم می‌شوند.

یکی از دلایل شایع ادم پا عبور ناصحیح خون از رگ‌های عمقی پا است. این مشکل معمولاً ناشی از عواملی مانند بیماری‌های وریدی (مانند ترومبوفلبیت و وریدگی)، قرارگیری طولانی مدت در جایی با جاذبه (مانند نشستن بر روی صندلی برای مدت زمان طولانی)، یا کاهش عملکرد عضلات پا است.

lymphoedema

ورم پا به دلیل نارسایی قلبی

ورم پا می‌تواند یکی از علائم نارسایی قلبی باشد. نارسایی قلبی به وضعیتی اشاره دارد که قلب نمی‌تواند به طور کامل خون را به سایر اعضا و بافت‌های بدن پمپ کند. این موضوع منجر به انبساط رگ‌های خونی در پاها و انبساط مایعات در بافت‌های پا می‌شود، که به علت ورم پا می‌انجامد.

ورم پا به دلیل نارسایی قلبی ممکن است به صورت تجمع مایع در بافت‌های پا، آنکلوز و آب‌سازی (احساس سنگینی و یا سفتی پاها) همراه باشد. علائم دیگر نارسایی قلبی شامل دمنده شدن پس از فعالیت، خستگی، ضعف عمومی، سرفه، تنگی نفس و تورم در مناطق دیگر بدن می‌تواند شامل شود.

درمان نارسایی قلبی شامل داروها، تغییرات در سبک زندگی (مثل مصرف نمک و مایعات محدود شده، ورزش منظم و مدیریت وزن)، و در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به تداخلات جراحی یا روش‌های درمانی دیگر باشد.

ورم پا در بارداری

یکی از مشکلات رایج زنان باردار ورم پا است. زیرا در دوران بارداری میزان خون و مایعات بدن افزایش می یابد که برای رشد جنین ضروری است. این مایعات اضافی باید در بدن ذخیره شوند، به همین دلیل تورم گردن، پاها، دست ها و صورت در زنان باردار شایع است.

در دوران بارداری، ورم پا بسیار رایج است. این امر به دلیل تغییرات هورمونی، افزایش حجم مایعات بدن، فشار بیشتر بر روی رگ‌ها و عدم تخلیه آسانتر مایعات ناشی از بارداری رخ می‌دهد.

ورم پا در بارداری معمولاً در دوران سوم بارداری بیشتر احساس می‌شود، اما ممکن است در طول دوره بارداری در شکل و شمایل متفاوتی حاضر باشد. ورم پا در بارداری می‌تواند به صورت تورم و تراکم بافت نرم در پاها، مچ پاها و انکل‌ها رخ دهد.یکی از راه های درمان این کار اول چکاپ زنان در منزل است.بعد از پیدا شدن علت شما می توانید به درمان این بیماری بپردازید.

ورم پا در بیماران کلیوی

ورم پا در بیماران کلیوی می‌تواند به دلیل عدم عملکرد صحیح کلیه‌ها و مشکلات مرتبط با نظام ادراری رخ دهد. ورم پا ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

1. نارسایی کلیه: در صورتی که کلیه‌ها به طور کامل عمل نکنند و تخلیه آسانتر مایعات را انجام ندهند، مایعات در بدن جمع می‌شوند و ورم در پاها و انکل‌ها به وجود می‌آید.

2. اختلالات عروقی: بیماران کلیوی ممکن است با مشکلات عروقی مانند انسداد رگ‌ها و افزایش فشار خون روبرو شوند که منجر به ورم پا می‌شود.

3. نفروپاتی: بیماری نفروپاتی، که باعث تخریب بافت کلیه می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد ورم در پاها شود.

4. دیالیز: بیمارانی که نیاز به دیالیز دارند، ممکن است به دلیل تجمع مایعات در بدن و عدم تخلیه آسان آنها، ورم پا تجربه کنند.

ارتباط ورم پا و دیابت

اکثر افراد مبتلا به دیابت از تورم مچ پا شکایت دارند. از آنجایی که رشته های عصبی پاهای بیمار به دلیل بیماری آسیب دیده و نمی توانند ارتباط مناسبی بین مغز و عضلات برقرار کنند، فرد دچار ضعف عضلانی می شود. از طرفی جریان خون در سیاهرگ ها طبیعی نخواهد بود و مویرگ های آسیب دیده نمی توانند به بهبود جریان خون کمک کنند. در نتیجه پای افراد دیابتی متورم می شود.شما می توانید با تفسیر آزمایش قند خون نیز به نتایج جالبی برسید.

ورم پا می‌تواند در بیماران دیابتی رخ دهد به دلیل تأثیر بیشتر دیابت بر سیستم عروقی و عصبی بدن. دیابت می‌تواند به آسیب رگ‌ها (عروق) و عصب‌ها در پاها منجر شود که در نتیجه باعث ایجاد مشکلات پایین‌ترین قسمت بدن می‌شود، که شامل ورم پا نیز می‌شود. در ادامه، دو عامل اصلی که باعث ایجاد ورم پا در بیماران دیابتی می‌شوند، توضیح داده می‌شود:

1. نوروپاتی دیابتیک: دیابت می‌تواند باعث آسیب به عصب‌ها (عصبون‌ها) در پاها و انکل‌ها شود، که به عنوان نوروپاتی دیابتیک شناخته می‌شود. این آسیب می‌تواند منجر به کاهش حساسیت در پاها شود و افزایش خطر آسیب و زخم در این مناطق. این مشکلات عصبی می‌توانند منجر به انبساط رگ‌ها و جمع شدن مایعات در بافت‌ها شوند که ورم پا را ایجاد می‌کند.

2. آسیب عروقی: دیابت می‌تواند باعث آسیب رگ‌ها شود و فشار بیشتری را بر روی دیواره رگ‌ها ایجاد کند. این مشکل به عنوان آنژیوپاتی دیابتیک شناخته می‌شود. آسیب رگ‌ها می‌تواند باعث اختلال در جریان خون و مایعات در پاها شود که نتیجه آن ورم پا می‌باشد.

یکی از خدمات سفید پوش انجام آزماش قند خون در منزل برای افراد دیابتی و افرادی است که می خواهند قند خون خود را کنترل کنند.

oedeem1

درمان سریع ورم پا در منزل

اکنون که دلایل ورم پا را بررسی کردیم،برخی از درمان‌های خانگی وجود دارند که ممکن است تورم را سریع‌تر کاهش دهند و راحتی شما را افزایش دهند.

8 تا 10 لیوان آب در روز بنوشید

اگرچه ممکن است به نظر عجیب برسد، اما مصرف مایعات کافی در واقع به کاهش تورم کمک می‌کند. وقتی بدن شما به اندازه کافی آب ندارد، به مایعاتی که دارد متصل می‌ماند. این باعث افزایش تورم می‌شود.

خوردن 8 لیوان آب در روز می‌تواند در کاهش ورم پا کمک کند، زیرا مصرف مایعات کافی باعث بهبود جریان خون و کاهش انبساط رگ‌ها می‌شود. این اقدام می‌تواند در آب‌گرفتگی و تخلیه آسانتر مایعات از بدن تأثیرگذار باشد.

جوراب فشاری بخرید

جوراب فشاری، یا همان جوراب پانسمانی فشاری، در درمان ورم پا و ادم در منزل تأثیر مثبتی دارد. این جوراب‌ها با فشار متناسب در اطراف پا قرار می‌گیرند و به بهبود جریان خون و کاهش تورم کمک می‌کنند. تاثیرات جوراب فشاری در درمان ورم پا عبارتند از:

1. بهبود جریان خون: فشار متناسبی که توسط جوراب فشاری به پاها وارد می‌شود، باعث افزایش جریان خون به سمت بالا (از پا به قلب) می‌شود. این بهبود جریان خون می‌تواند کاهش تورم پا را تسریع کند.

2. کاهش انبساط رگ‌ها: جوراب فشاری با فشار متناسب در اطراف پاها، به انبساط رگ‌ها و سایر عروق می‌اندازد و باعث کاهش ورم و ادم پا می‌شود.

3. حفظ پایداری و شکل طبیعی پا: جوراب فشاری به پایداری عضلات و بافت‌های پا کمک می‌کند و باعث حفظ شکل طبیعی پا در مقابل ورم می‌شود.

 

پاهای خود را ترجیحا بالای قلب خود قرار دهید

قرار دادن پاها بالای قلب به عنوان یک روش ساده و مؤثر در درمان ادم و ورم پا مطرح است. این روش به نام “قرار دادن پاها در وضعیت ارتفاعی” (Elevation) شناخته می‌شود. با قرار دادن پاها در وضعیت بالای قلب، اثر زیبایی خون به قلب افزایش می‌یابد و مایعات و خون متراکم در پاها به سمت بالا جابجا می‌شوند. این روش می‌تواند به شکل زیر تأثیرگذار باشد:

1. کاهش تورم: با قرار دادن پاها در وضعیت ارتفاعی، جریان خون بهبود یافته و مایعات بیشتری از پاها به قلب جابجا می‌شوند. این باعث کاهش تورم و ورم پا می‌شود.

2. بهبود جریان خون: با قرار دادن پاها در وضعیت بالای قلب، مانعی برای عودت خون به قلب و پمپاژ آسان آن ایجاد می‌شود. این باعث بهبود جریان خون در پاها و کاهش فشار در عروق می‌شود.

3. راحتی و آرامش: قرار دادن پاها در وضعیت ارتفاعی می‌تواند به تسکین و آرامش پاها کمک کند. این وضعیت به عضلات و بافت‌ها استراحت می‌دهد و ممکن است در کاهش درد و ناراحتی پاها موثر باشد.

مکمل های منیزیم می تواند برای برخی افراد مفید باشد

بله، مکمل‌های منیزیم ممکن است برای برخی افراد در درمان ورم پا مفید باشند. منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای عملکرد صحیح بدن است و در حفظ تعادل الکترولیتی، عملکرد عضلات و عصب‌ها، و کنترل التهاب نقش دارد. افزایش مصرف منیزیم می‌تواند به تسریع بهبودی و کاهش تورم پا کمک کند.

درصورتی که مایعات ورم پا به علت عدم تعادل الکترولیتی در بدن ایجاد شده باشد، مصرف منیزیم می‌تواند در بازسازی تعادل الکترولیتی و کنترل ورم مفید باشد. همچنین، منیزیم به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل می‌کند و می‌تواند به کاهش التهاب ورم پا کمک کند.

با این حال، قبل از شروع هرگونه مکمل مکمل منیزیم یا هر مکمل دیگری، توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما می‌تواند وضعیت سلامتی شما را ارزیابی کند و به شما راهنمایی کند که آیا مصرف مکمل منیزیم مناسب است و چگونه باید آن را مصرف کنید. همچنین، پزشک می‌تواند نظارت مناسب را برای عوارض جانبی محتمل و تعاملات دارویی با داروهای دیگر ارائه دهد.

درمان در منزل می تواند شامل مواردی دیگری نیز باشد، اما موارد بالا سریعترین درمان های ممکن برای درمان ورم پا در خانه بود.یکی دیگر از راه های درمان ورم پا انجام تزریقات در منزل برای دریافت برخی دارو های کاهنده ادم است.

مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *