آزمایش ایدز
ایدز یکی از بیماری های مقاربتی بسیار پر خطر است که باید در زمان مناسب تشخیص داده شود.آزمایش ایدز در خانه یکی از خدمات گروه سفید پوش است به صورت کاملا شخصی و محرمانه برای شما انجام می شود.
تمامی قیمت ها به صورت مشخص شده و شفاف ارائه شده است و شما می توانید برای تعیین قیمت نهایی نیز با کارشناسان تماس بگیرید.
آزمایش ایدز
نمونه گیری توسط کارشناس
1.350.000
تومان
- قابلیت استفاده از بیمه پایه و تکمیلی
- شمارش کامل گلوبول های خون
- زمان آماده شدن جواب:4-5 روز
- HIV یا RPR, Anti HCV, HBsAb, HIV P24 Ag , HIV Ab, HBsAg, HBc IgM
اگر شما هر نوع رابطه جنسی پرخطری را تجربه کردهاید، بیماری ایدز یا HIV را هرگز نادیده نگیرید. زمانی که ویروس HIV وارد بدن شما میشود، میتواند تا سالها بدون نشانهای باقی بماند و شما ممکن است از وجود آن در بدنتان آگاهی نداشته باشید. به همین دلیل، در صورتی که بتوانید در مراحل زودتری این بیماری را تشخیص دهید، احتمال مدیریت آن را بهبود خواهید بخشید. بنابراین، اگر قصد دارید اطلاعات کاملی درباره آزمایش HIV در منزل دریافت کنید، ادامه مطالب را از دست ندهید.
ایدز چیست؟
ایدز (AIDS) یا سندرم اکتسابی نقص ایمنی (Acquired Immunodeficiency Syndrome)، یک بیماری ویروسی است که به وسیله ویروس اچآیوی (HIV) ایجاد میشود. این ویروس سیستم ایمنی بدن را تخریب کرده و باعث ضعف ایمنی در برابر عفونتها و بیماریهای مختلف میشود.
ویروس اچآیوی به طور عمده به وسیله انتقال مایعات بدنی نظیر خون، منی، شیر مادران به نوزاد، واژنال و مخاطی، انتقال مییابد. عامل اصلی انتقال ویروس اچآیوی از طریق روابط جنسی ناامن است، اما میتواند از طریق سوزاک و مشابه آن نیز منتقل شود.
با پیشرفت بیماری، سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود و فرد بیشتر در معرض عفونتهای مختلفی مانند عفونتهای تنفسی، عفونتهای قارچی، عفونتهای باکتریایی، سرطانهای خاص و بیماریهای مشترک قرار میگیرد. این بیماری در صورت عدم درمان و مدیریت مناسب میتواند منجر به مشکلات جدی سلامتی و در نهایت مرگ فرد گردد.
تشخیص ایدز بر اساس آزمایشهای خونی و سایر آزمایشهای مرتبط با وضعیت سیستم ایمنی و وجود ویروس در بدن صورت میگیرد که می تواند به صورت آزمایش در منزل نیز باشد. در حال حاضر، هرچند درمانهایی برای مدیریت و کنترل ایدز وجود دارد، اما هنوز درمان نهایی برای این بیماری کشف نشده است. به همین دلیل، پیشگیری از انتقال ویروس و آگاهی افراد درباره راههای انتقال و پیشگیری
انواع آزمایش ایدز؛تشخیص ایدز
برای تشخیص و تایید ایدز، چندین نوع آزمایش موجود است. یکی از رایج ترین راه های تشخیص HIV انجام آزمایش خون یا بزاق برای تشخیص آنتی بادی های ساخته شده علیه وجود ویروس ایدز در بدن است. مدت زمان زیادی طول می کشد تا آنتی بادی ساخته شود.
روش های غیر مستقیم و مستقیم برای تشخیص HIV و آزمایش ایدز در خانه وجود دارد. روشهای غیرمستقیم ویروس را شناسایی نمیکنند، اما پروتئینهایی به نام آنتیبادی را شناسایی میکنند. آنتی بادی ها توسط سیستم ایمنی بدن در پاسخ به یک ویروس تولید می شوند. روش های آزمایش مستقیم آنتی ژن ها (پروتئین های روی سطح ویروس) یا RNA (ماده ژنتیکی ویروس) را شناسایی می کنند. مهمترین آزمایشهای مربوط به تشخیص ایدز عبارتند از:
1. آزمایش آنتیبادی اچآیوی (HIV): این آزمایش از خون برداشت شده برای تشخیص وجود آنتیبادیهای اچآیوی استفاده میشود. در صورتی که آنتیبادیهای اچآیوی در نمونه خون مشاهده شود، نشان دهنده ابتلا به ایدز است. آزمایش آنتی ژن ایدز در خانه معمولاً به صورت سریع و موثر انجام میشود.
2. آزمایش آنتیژن اچآیوی: این آزمایش برای تشخیص مستقیم ویروس اچآیوی در خون استفاده میشود. با تشخیص آنتیژن ویروس در نمونه خون، میتوان به اطمینان بیشتری درباره وجود ویروس در بدن فرد دست یافت.
3. آزمایش PCR (Polymerase Chain Reaction): این آزمایش برای تشخیص ژنتیکی ویروس اچآیوی در خون استفاده میشود. با استفاده از تکنیک PCR، DNA ویروس در نمونه خون شناسایی و تکثیر میشود. این آزمایش حساسیت بالا و قابل اطمینانی دارد و معمولاً در مواردی که نیاز به تایید دقیق و قطعی وجود ویروس است، انجام میشود.
4. آزمایش Western Blot: این آزمایش برای تایید نتایج آزمایش آنتیبادی اچآیوی استفاده میشود. آزمایش Western Blot به واسطه تشخیص وجود آنتیبادیهای خاص اچآیوی، نتایج آزمایش آنتیبادی را تایید یا رد میکند.
✔تست سریع: این تست در برخی کشورها استفاده می شود اما به دلیل اینکه دقت این تست از تست استاندارد الایزا کمتر است، خودسرانه توصیه نمی شود.
چه افرادی به آزمایش HIV نیاز دارند؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) توصیه می کند که همه افراد بین 13 تا 64 سال حداقل یک بار آزمایش HIV انجام دهند. غربالگری شوید و کسانی که در معرض خطر بالاتری هستند باید بیشتر غربالگری شوند. با انجام آزمایش ایدز در خانه به راحتی می توانید از وضعیت این بیماری مطلع شوید.
به طور کلی، آزمایش HIV به همه افرادی که در معرض عوامل خطر انتقال ویروس قرار دارند یا ممکن است به ایدز مبتلا شده باشند، توصیه میشود. این شامل موارد زیر میشود:
1. افرادی که روابط جنسی ناامن داشتهاند: افرادی که روابط جنسی بدون استفاده از روشهای موثر پیشگیری مثل استفاده از کاندوم ناامن داشتهاند، باید آزمایش HIV را انجام دهند.
2. مصرف کنندگان مواد مخدر و تزریقی: افرادی که مواد مخدر را از طریق تزریق وریدی استفاده میکنند و ابزارهای تزریقی غیرتمیز را به اشتراک میگذارند، در معرض خطر ابتلا به ویروس اچآیوی هستند.
3. افرادی که خون یا محصولات خونی دریافت کردهاند: افرادی که قبلاً خون یا محصولات خونی مانند پلاسما، صفرا، فاکتورهای انعقادی و غیره دریافت کردهاند، باید آزمایش HIV را انجام دهند.
4. زنان باردار: بارداری و زایمان به عنوان مواردی ممکن برای انتقال ویروس اچآیوی در نوزادان در نظر گرفته میشوند. بنابراین، برای زنان باردار آزمایش HIV قبل و در طول بارداری توصیه میشود.
5. افرادی که نشانههای مربوط به ایدز دارند: اگر شما نشانههای مشترک ایدز مانند تب بیش از یک ماه، خس خس شبانه، لاغری ناشی از علت نامعلوم، ضعف ایمنی و عفونتهای مکرر دارید.
بهترین زمان برای آزمایش ایدز چه زمانی است ؟
آزمایش آنتی ژن/آنتی بادی روی خون وریدی معمولاً 18 تا 45 روز پس از قرار گرفتن در معرض عفونت HIV را تشخیص می دهد. بنابراین می توان گفت بهترین زمان برای انجام آزمایش ایدز در منزل یا آزمایشگاه بین چند هفته و در نهایت چند ماه پس از ابتلا است.
بهترین زمان برای انجام آزمایش HIV به وابستگی به نوع آزمون مورد استفاده میباشد. در حالت کلی، میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
1. آزمایش آنتیبادی اچآیوی: بیشترین دقت در تشخیص بیماری برای این آزمایش بعد از 3 ماه از آخرین تماس خطرناک (مانند روابط جنسی ناامن) حاصل میشود. آزمایش میتواند در دورههای کوتاهتر نیز نتیجه مثبت نشان دهد، اما برای تایید نتیجه باید پس از 3 ماه تکرار شود.
2. آزمایش آنتیژن اچآیوی: این آزمایش میتواند زودتر از آزمایش آنتیبادی نتایج قابل قبولی را ارائه دهد. اما برای دقت بیشتر، توصیه میشود آزمایش حداقل 4 هفته پس از تماس خطرناک انجام شود.
3. آزمایش PCR (Polymerase Chain Reaction): این آزمایش حساسیت بالایی دارد و میتواند ویروس را در مراحل اولیه بیماری تشخیص دهد. اما برای حصول نتیجه قطعی، آزمایش باید حداقل 10 روز پس از تماس خطرناک صورت گیرد.
مهم است که برای تعیین بهترین زمان آزمایش، با یک متخصص بهداشت عمومی یا پزشک متخصص مشورت کنید. آنها میتوانند با توجه به وضعیت شما و معیارهای تشخیصی، زمان مناسب برای انجام آزمایش را تعیین کنند.
چه آزمایشاتی برای غربالگری ایدز در دسترس هستند؟
برای غربالگری ایدز، چندین آزمایش مختلف در دسترس هستند. در زیر به برخی از مهمترین آزمایشات غربالگری ایدز اشاره میکنم:
- شمارش سلولهای CD4:
HIV سلول های CD4 را هدف قرار داده و آنها را از بین می برد. این سلول ها نوعی گلبول سفید هستند که در بدن یافت می شوند. اگر HIV درمان نشود، با گذشت زمان ویروس به سلول های CD4 حمله می کند و در نتیجه تعداد این سلول ها کاهش می یابد. اگر تعداد CD4 کمتر از حد طبیعی باشد، به این معنی است که فرد وارد مرحله 3 HIV یا ایدز شده است. درمان موثر این بیماری به فرد کمک می کند تا تعداد CD4 سالم خود را حفظ کند و از ایدز پیشگیری کند.
- آزمایش شمارش کامل خون (CBC) :
این آزمایش تعداد گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاکت ها را در نمونه خون اندازه گیری می کند. آزمایش CBC یکی از رایج ترین آزمایش های خون است و به پزشک کمک می کند تا سلامت بیمار را ارزیابی کند و بیماری ها یا سایر مشکلات سلامتی را تشخیص دهد.
- آزمایش قند خون ناشتا :
این آزمایش سطح قند خون فرد را اندازه گیری می کند. دلیل آزمایش قند خون این است که برخی از داروهای HIV بر سطح قند خون تأثیر می گذارد و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. انجام آزمایش گلوکز در ابتدای درمان برای کمک به انتخاب داروی مناسب برای بیمار مهم است. آزمایش قند خون یکی از آزمایش های تشخیصی برای بیماران HIV است و باید در فواصل زمانی معینی با تصمیم پزشک انجام شود.